Spoed? Bel 010-4739868

Als elke seconde telt? Bel 112

s-Gravelandseweg 792, 3119 NE Schiedam

010-7470079

shape

De corona pandemie is volop in het nieuws. Via deze pagina voorziet Praktijk Vivitas u van nuttige achtergrond informatie.

Bezoek voor onze huidige werkwijze en openingstijden steeds deze pagina:

Andere werkwijze en openingstijden tijdens corona pandemie

Maakt u zich zorgen?

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen.

Via deze knoppen gaat u meteen naar de juiste pagina:

Ik ben bang dat ik besmet ben

Ik wil voorkomen dat ik het coronavirus krijg

Bekijk ook de handige informatiekaart over het coronavirus. U vindt daar ook dezelfde informatie vertaald in het Arabisch, Turks, Tigrinya, Engels, Pools, Chinees, Farsi, en Somalisch.. Daarnaast vindt u er een poster met hygiënische maatregelen in het Nederlands, Arabisch, Turks, Tigrinya, en Engels:

Informatiekaart coronavirus

In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte Leer Zelf Online een helder filmpje over corona. Met hulp van duidelijke illustraties vertelt Steffie in eenvoudig Nederlands wat het corona virus is en hoe het mensen ziek maakt. Steffie vertelt wat u zelf wel en wat u niet moet doen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u en anderen niet ziek worden.

Steffie legt corona eenvoudig uit

Dokter raadplegen?

Twijfelt u of u de dokter moet raadplegen?

Doe dan de corona zelftest. Deze is gebaseerd op de standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap en actuele informatie van het RIVM:

Doe de corona zelftest

Indien u vermoed dat u corona heeft maar (nog) geen dringende medische zorg of heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het RIVM:

0800-1351

Hulp vragen of aanbieden?

Wie extra hulp nodig heeft, of juist wil aanbieden, kan terecht op de webpagina van Schiedam Helpt. U vindt daar de contactgegevens van een reeks aanbieders.:

Schiedam Helpt

Zoekt u liever telefonisch contact? U kunt hiervoor van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 20 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur bellen met Schiedam Helpt:

Schiedam Helpt (088-855 50 27)

Organisaties en personen die hun hulp via de webpagina van Schiedam Helpt willen aanbieden kunnen daartoe contact opnemen via dit formulier:

Aanmeldformulier Schiedam helpt