Spoed? Bel 010-4739868

Als elke seconde telt? Bel 112

s-Gravelandseweg 792, 3119 NE Schiedam

010-7470079

shape
09 oktober 2020

Griepprik 2020 (update 28 oktober)

Update griepprikken 2020 (28 oktober 2020)

U heeft van ons een uitnodiging ontvangen voor de griepprik.

Zoals u wellicht al in het nieuws gehoord heeft lijkt er meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

Als huisartsenpraktijk willen wij u vragen hier gehoor aan te geven.

Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar.

Wij vragen daarom gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar in eerste instantie geen gehoor te geven aan de uitnodiging.

Als uw huisarts kunnen wij deze situatie niet veranderen, hier is sprake van overmacht. We moeten het doen met de voorraad vaccins die er nu is.

Medio december wordt duidelijk of er vaccins over zijn. Wilt u alsnog gebruik maken van de mogelijkheid om gevaccineerd te worden, laat dit aan ons weten onder vermelding van uw naam en geboortedatum via email:

E-mail naar [email protected]  

Wanneer blijkt dat er griepprikken over zijn dan ontvangt u medio half december een uitnodiging met een nieuwe datum en tijd.

Wat kunt u zelf doen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten.

U verkleint de kans op griep door:
• 1,5 m afstand te houden van anderen
• vaak uw handen te wassen met water en zeep
• drukte te vermijden

Voor meer informatie over dit advies kunt u terecht op de website van het RIVM:

www.rivm.nl/griepprik.

__________________________________________________________________________

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse griepprik!

Door de huidige Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om dit jaar rekening te houden met de 1,5 meter regel. Voor uw en onze veiligheid zal het vaccineren dit jaar dan ook anders verlopen dan voorgaande jaren.

De griepprikken worden dit jaar gegeven vanaf 5 november. Medio eind oktober ontvangt iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik de uitnodiging.

Om niet te veel mensen tegelijk binnen te hebben maken wij dit jaar gebruik van tijdsblokken. Wij vragen iedereen om zich strikt te houden aan deze tijdsblokken. Helaas is het niet mogelijk om op een ander moment langs te komen dan op uw uitnodiging staat.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Ook interessant voor u

Bekijk hier het laatste nieuws van Praktijk Vivitas. Op onze website vindt u ook de laatste nieuwsberichten en gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl. Deze informatie is onafhankelijk getoetst en wetenschappelijk verantwoord.