Spoed? Bel 010-4739868

Als elke seconde telt? Bel 112

s-Gravelandseweg 792, 3119 NE Schiedam

010-7470079

shape
29 juni 2021

Coronabewijs EU Digital Corona Certificate

Met ingang van 01-07-2021 maakt het EU Digitaal Corona Certificate (DCC) mensen straks mogelijk om binnen de Europese Unie te reizen.

Een coronabewijs om te reizen binnen de EU kan zijn:

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs);
  • Een bewijs dat u bent hersteld van corona (herstelbewijs); of
  • Een vaccinatiebewijs;

Wilt u een coronabewijs voor reizen of toegang tot een evenement? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck of de app CoronaCheck op uw smartphone of tablet. U kunt daar zelf direct uw coronabewijs regelen. Let op: om een coronabewijs te genereren is een DigiD noodzakelijk.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de website of de app? Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een coronabewijs te komen.

Website Rijksoverheid

Heeft u na het lezen van deze informatie nog andere vragen neem dan contact op met het 24/7 BZ contactcenter. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Bel 24/7 contactcenter

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Pas 2 weken na volledige vaccinatie geeft de CoronaCheck een bewijs van vaccinatie af. Eerder is dit dus niet mogelijk.

ALEEN als u door onze huisartsenpraktijk volledig (twee keer) bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een email naar [email protected] en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige coronavaccinatie wilt krijgen. Vergeet niet uw persoons- en contactgegevens te vermelden.

Als het voor ons mogelijk is om u een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen wij u dat per email toe. Let op: de verwerkingstijd hiervoor is minimaal 3 werkdagen. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

E-mail naar [email protected]  

 

Gerelateerde berichten

Ook interessant voor u

Bekijk hier het laatste nieuws van Praktijk Vivitas. Op onze website vindt u ook de laatste nieuwsberichten en gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl. Deze informatie is onafhankelijk getoetst en wetenschappelijk verantwoord.